Fotograaf en videograaf

Hoe het begon

In 1994 vroeg een vriendin of ik haar bruiloft wilde fotograferen. Het resultaat beviel zo goed, dat haar vrienden en vervolgens hun vrienden mij hetzelfde vroegen. Zo werd wat in 1980 als een hobby was begonnen, zoetjesaan meer dan dat.

rutger lamers

Fotograaf en videograaf

Ik ging steeds meer fotograferen en volgde een aantal cursussen. In 1997 ben ik naar de KvK gegaan en tot in 2014 heb ik een baan bij Capgemini gecombineerd met m’n eigen bedrijf. In de loop van 2014 besloot ik om er fulltime voor te gaan.

Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen moment spijt van gehad. Ook omdat er in de loop der tijd zoveel gebeurd is qua techniek en mogelijkheden, wat het spannend houdt.

Zo is digitale video nu niet meer weg te denken, maar ik weet nog hoe ik daarmee begon bij Capgemini, terwijl ik verschillende opleidingen en cursussen volgde. Naast fotograaf ben ik dus ook al vele jaren videograaf.

Vorm is altijd ondergeschikt aan de inhoud

Met foto’s en zeker bij video’s, draait het om de inhoud. De verpakking moet goed zijn, maar mag niet afleiden van de boodschap.

Neem een video waarin iemand iets vertelt. Het spreekt voor zich dat het geluid goed moet zijn en de spreker goed verstaanbaar, maar het toevoegen van allerlei hippe fratsen en effecten maakt het er meestal niet beter op. Dat leidt juist af van wat er gezegd wordt.

Het is de kunst om de juiste balans te vinden. Je wilt niet dat het saai is, maar de beelden moeten ook weer niet dusdanig flitsend zijn dat de boodschap gemist wordt. In mijn werk voor klanten staat die balans centraal.

Mijn werkwijze

Wat mij betreft draait het om u en uw bedrijf. Laat mij maar op de achtergrond op een flexibele en duidelijke manier alles goed regelen.

U kunt ervan op aan dat alles wat nodig is tijdig gebeurt en als er onverwachts iets veranderd in de planning, dat ik daar wel een mouw aan weet te passen.

“Waarom kiezen klanten voor jou?”

Misschien vraagt u zich nu af waarom klanten voor mij kiezen. Een belangrijke vraag, uiteraard.

Wat ik vaak terugkrijg van klanten, is dat ze de samenwerking zo prettig vinden. Wat ook altijd gewaardeerd wordt, is m’n flexibiliteit en dat ze goede kwaliteit krijgen voor een redelijke prijs.

Dat ik alles zelf kan, wordt ook als een groot voordeel gezien. Voorbereiding en planning, fotograferen, bewerken, filmen, monteren… ik doe het allemaal zelf.

Meer weten over wat ik doe en wat klanten daarvan vinden?

Op deze pagina’s vindt u meer informatie: