360 graden video laten maken – 360 graden foto’s laten maken

De vele mogelijkheden van 360 graden video

Uw organisatie of werkplaats op een interactieve manier laten zien, uw verhaal interactief vertellen of een beursbezoeker onderdompelen in een (audio)visuele belevenis: het kan allemaal met 360 graden video. Zo’n video stelt kijkers namelijk in staat om 360° in het rond te draaien en te kijken.

Voor een 360 graden video wordt er tegelijkertijd alle kanten op gefilmd. Ik voeg de beelden vervolgens op zo’n manier samen dat er een video ontstaat waarin je kunt ronddraaien en -kijken. Het indrukwekkende effect hiervan wordt nog sterker als er door een virtual reality bril naar gekeken wordt.

Een andere, erg leuke toepassing van 360 graden video wordt tiny planet genoemd. Zie het voorbeeld hieronder.

Wat u met 360 graden foto’s kunt doen

Met 360 graden foto’s kunt u een virtuele tour geven van bijvoorbeeld een winkel, een huis dat te koop staat of een evenement. Er worden een aantal interactieve elementen in opgenomen, zoals het koppelen van de foto’s waardoor je soepel van de ene foto naar de andere gaat. Het is ook mogelijk om informatiepunten of een plattegrond toe te voegen.

Zowel 360 graden video’s als foto’s zijn eenvoudig op een website te plaatsen en makkelijk te delen via Social Media. Daarnaast worden ze ook gebruikt om bijvoorbeeld potentiële klanten of beursbezoekers op een laptop of tablet iets te laten zien, zoals een productieproces, werkwijze of interieur.
In de voorbeelden hieronder  hotelkamers en een datacenter.

Toepassingen 360 graden video en foto’s

Er zijn vele toepassingen mogelijk en er komen er steeds meer bij. Ik zet er een aantal op een rij:

 • uw organisatie, werkplaats of winkel op een interactieve manier laten zien
 • uw bedrijfsverhaal interactief vertellen
  (beurs)bezoekers onderdompelen in een (audio)visuele belevenis
 • timelapses
 • tiny planet
 • een virtuele tour van een huis, winkel, productiehal of beurslocatie
 • presentaties

360º beeldmateriaal is eenvoudig op websites te plaatsen en via Social Media te delen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden in Google Streetview om bijvoorbeeld een winkelinterieur te laten zien.

360 graden fotograaf en videograaf en meer…

Al vele jaren zie ik als fotograaf en videograaf dat foto’s en video’s steeds populairder worden. Dankzij internet is het heel eenvoudig geworden om (bewegend) beeld te delen. Door online is ook de aandacht spanne van mensen veranderd. We kijken liever dan dat we lezen.

Naast het maken en monteren van 360 graden video’s en foto’s kunt u mij ook inhuren voor:

 • productdemo’s
 • testimonial video’s
 • uitlegvideo’s of how-to’s
 • videoboodschappen
 • vlogs
 • profielfoto’s
 • het fotograferen van bedrijfsuitjes, bijeenkomsten en evenementen

Vanuit mijn woonplaats Nieuwegein werk ik in de regio Utrecht maar ook daarbuiten.

Rutger levert echt vakwerk voor audiovisuele producties. Ik had te maken met een klantvraag van een grote internationale klant van ons. Die wilde een video waarin gebruik werd gemaakt van interviews, stockmateriaal en animaties. Dat was een flinke kluif. Rutger heeft me daar zeer goed bij geholpen, hij was tijdens het proces ook altijd bereid een stapje extra te doen om in te gaan op aanvullende vragen van mij of van onze klant en daar ben ik zeer tevreden over. Dat was echt klassewerk.

Melle van der Berg – Capgemini Consulting

meer referenties lezen

Wilt u een professionele 360 graden video laten maken? Of wilt u 360 graden foto’s laten maken? Ik help u graag, ook met andersoortige video en fotografie. Stuur een mail en ik neem binnen twee werkdagen contact met u op. Of bel 06 – 54 230 751. Dan plannen we een vrijblijvende (bel-)afspraak in.